Jolanda Hylkema – Baars

Jolanda Hylkema - Baars

Fysiotherapeut/Handtherapeut
BIG-nummer: 49912474304

Mijn naam is Jolanda Hylkema en ik ben in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut en begonnen bij Algera fysiotherapie. Al snel bleek er veel vraag te zijn naar handtherapie en handtherapeuten in Lisse en omgeving. Daarom heb ik opleiding Handtherapie in Amsterdam gevolgd waar ik enorm veel heb geleerd. In 2011 heb ik de opleiding met succes afgerond.

Sindsdien behandel ik met veel plezier patiënten met hand- en polsklachten. Klachten en letsels aan de hand hebben een enorme invloed op het uitvoeren van dagelijkse handelingen, werk en sport. Door de ingewikkelde anatomie blijft de achterliggende oorzaak van klachten nog wel eens onbekend of wordt onjuist behandeld, waarna patiënten naar ons door verwezen worden. Een behandeling door een gespecialiseerd handtherapeut heeft een enorme meerwaarde. Als de behandeling de pijnklachten verlicht, de functie verbeterd en iemand hopelijk helemaal klachtenvrij maakt, geeft mij dat veel voldoening.

Samen met mijn collega Tamara volgen wij geregeld cursussen, opleidingen en de laatste ontwikkelingen in de handtherapie. Ook hebben wij af en toe de gelegenheid om met een specialist of operaties mee te kijken, wat we erg interessant vinden. 

Handtherapeuten zijn deskundig op het gebied van handaandoeningen, anatomie van de hand en de wondgenezing. Zij volgen de ontwikkelingen binnen de handchirurgie en behandelen verschillende blessures en aandoeningen van de hand.

Een handtherapeut is ook bekwaam in het herkennen van complicaties. Naast de hand behoort de gehele arm tot de expertise van de handtherapeut.

Jolanda is aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor Handtherapie (NVHT).